Voor de papa's

Gevoel


Vaak voelen vaders zich een beetje langs de zijlijn staan als hun vriendin/vrouw zwanger is. Het is ook niet vreemd, want vrouwen weten precies wat er moet gebeuren, een soort tweede instinct. Zwangerschapsboxen aanvragen, er moet een babyshower komen, de kinderkamer moet geregeld worden en ga zo maar door. De man moet, bij wijze van spreken, het verschil tussen een ledikant en een box nog ontdekken en staat ineens op de babyafdeling van zijn favoriete kledingwinkel en kijkt vertwijfeld naar de verschillende soorten rompertjes

Tips & Trucs voor de papa's


In het begin van de zwangerschap kan de vermoeidheid toeslaan bij uw partner. De foetus groeit hard en dit heeft zijn weerslag Gun haar de momenten van rust door bijvoorbeeld, indien u andere kinderen heeft, even de speeltuin te bezoeken. Dan kan uw partner weer energie opdoen.

Solidair

Wees solidair! Je partner mag veel dingen niet eten/drinken en tijdens de zomerperiode is het beter voor de baby om dat rosetje over te slaan. Je kunt je partner steunen door hier in mee te gaan. Het is sowieso gezond, dus doe er je voordeel mee.

Roken

Indien u rookt, doe dit dan buiten of bijvoorbeeld in de keuken. Het is indirect ook schadelijk voor uw baby als uw vrouw meerookt. Als uw vrouw gestopt is met roken is het
uiteraard prettig om haar hierin te ontzien.

Hormonen

- Door hormoonwisselingen kan het soms zijn dat u uw vrouw niet meer terug kent Ze kan tijdens een film in tranen uitbarsten of ineens snel geïrriteerd raken in het verkeer. Dit is een fase en wees in deze gevallen begripvol, trek het u in ieder geval niet persoonlijk aan

Controles

Tijdens controles. Het is niet alleen leuk voor uw partner als u meegaat, maar dit geeft u ook de gelegenheid om met de echo mee te kijken, het hartslagje te horen en de baby te zien. Daarnaast kunt u hier al uw vragen kwijt. Ga dus mee!

Hulp bieden

- Naarmate de zwangerschap vordert wordt het voor uw partner lichamelijk gezien een stuk zwaarder. Bepaalde taken in het huishouden, zoals dweilen en stofzuigen worden
belastend voor de rug Misschien is het ook een idee om samen de boodschappen te doen, zodat u de zware dingen kunt tillen.

De bevalling

Tijdens de bevalling. Het scheelt veel als u weet wat u te wachten staat, dus bezoek eens een pufcursus of zoek een filmpje op via internet. Blijf in ieder geval rustig tijdens de bevalling Uw vrouw heeft er niets aan als ze ligt te bevallen en de paniek bij u toeslaat.

Voorbereiding


Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat staat je nu eigenlijk qua zorg te wachten? Bereid u hierop voor zodat u ook in het prille begin, wanneer uw partner nog herstellende is van de bevalling, kunt helpen zonder continu hulp te hoeven vragen. 

Kraamperiode

Uiteraard besteed ik tijdens de kraamperiode ook veel zorg aan de wensen van de papa's. Het is voor jullie net zo spannend om met zo'n klein afhankelijk baby'tje om te gaan. Tijdens de kraamweek sta ik uiteraard ook open voor al jullie vragen, dus stel ze gerust!

Over mij

Mijn naam is Noëlle de Wit, ik ben 37 jaar oud en kom uit Voorburg, Ik heb op dit vakgebied al meer dan 19 jaar ervaring, en doe dit werk met heel veel plezier.