De bevalling

De bevalling

Verschillende mensen, verschillende wensen. De ene persoon wil graag thuis bevallen, terwijl de ander liever in het ziekenhuis bevalt. Soms is een ziekenhuisbezoek onvermijdelijk Hou hier rekening mee! Maak altijd voor uzelf een (bevallingslplan B. zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan, Ongeacht uw persoonlijke voorkeur blijft de rol van de kraamverzorgster hetzelfde.

Het is voor mij belangrijk om te weten wanneer uw weeën zijn begonnen. Des te sneller ik hiervan op de hoogte ben, des te sneller kan ik me voorbereiden op uw kraamweek. Als u dit prettig vindt kan ik ondersteunen tijdens de bevalling, maar dit soort zaken hebben we tijdens de intake, die ik rond maand 7 kom doen, uitvoerig besproken. Daarnaast is het belangrijk dat u mij zo spoedig mogelijk laat weten wanneer u thuis bent met de baby (indien u in het ziekenhuis bevalt)

Kortom, houdt u mij op de hoogte zodat ik u het beste van dienst kan zijn!
Ik wens u uiteraard een super bevalling toe!

Vluchtkoffer

Zorg dat uw vluchtkoffer klaar staat. Niets is vervelender dan bijvoorbeeld niet weten waar uw verzekeringspasje is, op het moment dat de weeën begonnen zijn of dat uiteindelijk blijkt dat de batterij van de camera leeg is.

Tips & trucs


"Weet wat u te wachten staat U heeft hier ongetwijfeld al uitleg over gekregen en ik kan u ook precies vertellen wat er allemaal bij een bevalling komt kijken, maar bekijk eens een filmpje, zodat u er een nog beter beeld van heeft. Ook zijn er, indien u in het ziekenhuis wilt bevallen, informatiedagen in het ziekenhuis, waarin u een kijkje kunt nemen in één van de verloskamers

Familie


Stel familie en vrienden op de hoogte. Maak van tevoren een lijstje van personen die de pasgeboren baby en kersverse mama en papa mogen bewonderen/feliciteren en licht hen hierover in. Het is raadzaam om een of twee personen de nummers van alle genodigden te geven zodat zij de genodigden op de hoogte stellen. Dan kun jij je richten op de bevalling en hoef je niet iedereen af te bellen